Flera patruller på plats i centrala Stockholm Foto: Tommy Bergman/SVT

En person död efter skottlossning i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen larmades polisen till Birger Jarlsgatan. Vittnen berättade om en skottlossning och på platsen fann man en skadad person vid ett garage. Mannen, som var i 30-årsåldern, avled av skottskadorna.

– Vi har flera patruller på platsen och söker efter en eller flera gärningsmän, sa Åsa Wallentin på Stockholmspolisen vid 12-tiden.

Polisen fick larmet strax efter klockan 11 på fredagen. I sökandet efter gärningsmannen hjälpte polisens helikopter till och flera patruller fanns i området kring Norrtull. En person ska ha setts lämna brottsplatsen som är ett garage.

Offret fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Han avled senare under dagen och polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Den döde är en man i 30-årsåldern. Anhöriga är underrättade, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen, strax före klockan 17 på fredagseftermiddagen.

SVT: Är den döde känd av polisen sedan tidigare?

– Vi kommenterar inte det.

Polisen på Birger Jarlsgatan i Vasastan. Foto: SVT/Tommy Bergman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.