En skottskadad man hittades i Hjulsta under natten mot tisdag. Foto: Stephan Gullberg

Man skjuten till döds i Hjulsta – hittades på parkering

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt hittades en skottskadad man på en parkering i Hjulsta norr om Stockholm. Mannen, som är i 30-årsåldern, dog senare på sjukhus av sina skador.

Polisen fick in larmet klockan 23.53. Händelsen rubriceras som mord och grovt vapenbrott.

– Flera inringare hade hört smällar som uppfattades komma från ett skjutvapen. En man som var skottskadad påträffades på en parkeringsplats, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen i Stockholm, till SVT Nyheter.

Flera polispatruller skickades till platsen, som spärrades av.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga har underrättats.

Ingen gripen

– Det pågår ett intensivt arbete hos oss på polisen, vi har ju haft två mord på bara några timmar, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen vid 07.30 på tisdagsmorgonen. Då hade ännu ingen gripits för dådet.

– Vi kommer sannolikt att finnas på plats under dagen för att prata med folk om iakttagelser de kan ha gjort i samband med händelsen, säger Mats Eriksson.

Utreder koppling

På måndagen blev en man skjuten till döds i centrala Husby, som ligger i närheten av Hjulsta. Under kvällen greps en person misstänkt för mord.

Polisen utreder nu en koppling mellan händelserna i Husby och Hjulsta, men kan inte säga om det finns ett samband i nuläget.

– Vi tittar väldigt noga på det så klart men det är för tidigt att uttala sig om, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.