Polis på plats i Sollentuna där två personer blivit skjutna. Foto: Christine Olsson/TT

Två män skjutna norr om Stockholm – en har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Två män har skjutits i Sollentuna, norr om Stockholm. En av dem avled på sjukhus under söndagskvällen, bekräftar polisen. Ett stort antal patruller är på plats i området under natten.

Polisen fick in larmet om skjutningen på Malmvägen i Sollentuna strax efter 18-tiden på söndagen. Två män fördes till sjukhus med livshotande skador.

Vid 22-tiden bekräftade polisen via sin hemsida att en av de två skottskadade männen har avlidit. Mannen var i 20-årsåldern.

Den andra skjutne mannen ska vara i 25-årsåldern, hans tillstånd bedöms som kritiskt men stabilt. Ingången till akutmottagningen på Karolinska universitetssjukhus där mannen vårdas har polisen spärrat av. 

”Har varit stökigt på platsen”

– Poliserna som ingår i insatsen har haft det stökigt på platsen i samband med att man spärrat av, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisen har tagit emot flera samtal från vittnen som hört ljud från skjutvapen som avfyrats. Ännu har ingen gripits men polisen söker intensivt i området efter misstänkta gärningsmän.

– Vi har ett stort antal patruller på plats, säger Ola Österling.

Polis på plats i Sollentuna där två personer blivit skjutna. Foto: Christine Olsson/TT

Förundersökning om mordförsök inledd

Det två männen som sköts har blivit identifierade, men polisen vill inte säga om de är kända av poliser sedan tidigare.

En teknisk undersökning har gjorts på platsen för skottlossningen med bland annat hjälp av spårhund. Polisen avser att vistas området under hela natten mot måndag för att prata med boende och samla in fler vittnesuppgifter.

– I nuläget finns ingen frihetsberövad, säger österling.

Misstänker ni en gänguppgörelse?

– Det är en relevant fråga. Jag är säker på att utredarna kommer att kartlägga det, men jag kan inte säga något om det nu.

Senare under kvällen inträffade en skjutning i Kallhäll i Järfälla norr om Stockholm där en man sköts i benet.

Ser ni några kopplingar mellan de här två händelserna?

– Vi kommer titta på det, men jag ser inga sådana kopplingar i nuläget, säger Ola Österling.

En förundersökning om försök till mord har inletts. Larmet kom klockan 18.13 på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.