Bombtekniker på plats i Upplands Väsby efter larm om misstänkt föremål Foto: Janne Åkesson/Swepix

Upplands Väsby centrum utrymt efter misstänkt farligt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen fick polisen in ett överfallslarm från en butik i Väsby centrum i Upplands Väsby. På platsen återfanns ett misstänkt farligt föremål i den butik som överfallslarmet kom ifrån. Polisens bombtekniker kunde dock konstatera att det var en ofarligt atrapp.

Vid halv åtta-tiden på torsdagen utsattes en butik i Väsby centrum för ett rån. Personal aktiverade ett överfallslarm som skickade polis till platsen.

Samtidigt som överfallslarmet kom in fick polisen även samtal om att den misstänkte rånaren gripits av andra personer i centrumet. Polisen tog över gripandet. Enligt poliserna på plats ska den gripne personen ha hotat till sig varor från butiken.

– När vi var på plats fick vi även veta att det fanns ett misstänkt farligt föremål i en butik, säger Towe Hägg vid polisens ledningscentral.

Efter en teknisk undersökning kunde polisens bombtekniker konstatera att det var en ofarlig handgranatsatrapp, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.