Foto: SVT

Upprörda känslor efter dödsskjutningen i Norsborg

Uppdaterad
Publicerad

Igår sköts en 23-årig man i Norsborg till döds. Flera människor samlades idag vid mordplatsen för att lämna blommor. Många säger att de är chockade över att personen har blivit skjuten.

På förmiddagen dagen efter dödsskjutningen tändes flera ljus och blommor vid mordplatsen i Norsborg, söder om Stockholm. Det var här som den 23-årige mannen sköts till döds på söndagskvällen. Ännu är ingen gripen för dådet, men de vännerna som befann sig vid minnesplatsen idag säger att 23-åringen inte rörde sig i kriminella kretsar.

– Han jobbade och skötte sig, det här kom som en chock för oss. Hans mamma och syster var här tidigare, det är fruktansvärt, säger en man som har kommit för att lämna blommor och som säger är hans nära vän.

Vad handlar detta om?

Vi tror att någon har tagit fel person, att det här inte var menat för honom.

Det stod många sörjande och grät, berättar SVT:s reporter Amela Mahovic som var på plats dagen efter mordet. Men ingen ville vara med framför kameran. Foto: SVT

Ingen på plats vill ställa upp framför kameran men flera personer som har kommit till minnesplatsen säger att 23-åringen ska ha varit en skötsam person.

– Jag känner honom sedan sandlådan, han var alltid glad och trevlig. Vi förstår inte varför man skulle skjuta en sådan person som honom. Vi förstår inte och man tänker, när ska detta ta slut? Det är andra skjutningen på bara någon månad, säger två tjejer som har kommit för att tända ljus vid minnesplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.