Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Skofteröd, utbildningsdirektör Foto: SVT

Kommunen öppnar krisstöd på skolan och fritids

Uppdaterad
Publicerad

Huddinge kommun har efter lördagens skjutning aktiverat sin POSOM-grupp som är en frivilligorganisation som stöttar drabbade och anhöriga vid olyckor och katastrofer. Förkortningen står för psykiskt och socialt omhändertagande. 

Ett kriscentrum har aktiverats på skolan och en fritidsgård i Skogås centrum och det kommunala bolaget kommer ha stor närvaro i området.
– Vi har en väldigt viktig roll för att samhället ska kunna bryta den här utvecklingen, säger Johan Skofteröd, utbildningsdirektör i Huddinge kommun.

I ett mejl till SVT kommenterar kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun dödskjutningen.

–Det är med bestörtning som jag tog emot nyheten. Mina tankar går först och främst till de anhöriga. Det är en oerhört tragiskt händelse när en 15 åring skjuts till döds. Det bidrar till otrygghet och skapar oro. Kommunen jobbar intensivt för att skapa trygghet på platsen och nå ut med stöd och information till boende och andra berörda – inte minst till ungdomar och vårdnadshavare,säger kommunstyrelsens ordförande Sara Heelge Vikmång (S).

Hör vad Huddinge kommun gör efter skottlossningen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet