Foto: TT

Utbyggnaden av Arlanda stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Swedavia och bostadsminister Per Bolund (MP) meddelar idag att den planerade utbyggnaden av Arlanda stoppas. Två projekt på Arlanda flygplats pausas tillsvidare, dels handlar det om en ny pir och en förbättrad bagagehantering.

”När det gäller flygmarknadens utveckling på lite längre sikt är osäkerheterna stora och vi analyserar nu hur ett nytt normalläge på marknaden kan komma att se ut. Även om vi de närmaste åren inte ser något behov av varken ny terminal- eller bankapacitet, så är det viktigt att bibehålla både flexibilitet och beredskap för att kunna fortsätta utveckla våra flygplatser på längre sikt”, säger vd:n Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Så sent som i helgen gick samtliga toppmoderater i Stockholms län ut i en debattartikel i DN och krävde att regeringen ska satsa på Arlanda i omstarten av ekonomin efter coronakrisen.

I klippet nedan hör ni mer av Per Bolund (MP) från måndagens pressträff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.