Utredning om sprängning på Östermalm läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har beslutat att lägga ner utredningen om sprängdådet på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i januari. Det finns inte tillräckliga bevis, enligt kammaråklagare Frida Rylander.

I januari skedde en sprängning vid ett bostadshus på Gyllenstiernsgatan på Östermalm. En utredning om allmänfarlig ödeläggelse öppnades, men nu läggs den alltså ner.

– Alla utredningsåtgärder i form av tekniska undersökningar, hantering av tips och förhör som har varit möjliga att vidta i utredningen har genomförts men utan att få ihop tillräckliga bevis för att väcka åtal mot någon för det här brottet, skriver kammaråklagare Frida Rylander i ett pressmeddelande.

Hördes flera kilometer

Åklagaren gör nu bedömningen att man inte kommer längre och lägger ner förundersökningen.

Sprängladdningen hade placerats utanför en port och var så kraftig att den hördes flera kilometer bort. Enligt polisen var det ren tur att ingen blev svårt skadad. SVT träffade en av de boende i huset som nio månader senare fortfarande lider av sviterna av explosionen. Se mer i videon nedanför-

Tidigt i utredningen anhölls en man som senare släpptes.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.