Utredningsledaren Jonas Lindberg är positiv till att fler vapen försvinner från gatan. Foto: SVT

Utredningsledaren: ”Det är krigsvapen”

Publicerad

I söndags gjorde polisen en rutinmässig kontroll i ett garage i Skärholmen. En narkotikahund markerade på en bil som visade sig vara stulen och ganska omgående märkte poliserna att den var fullastad med vapen, narkotika, sprängmedel och ammunition.

– Någon har ju betalat för vapnen, så det skadar väl något kriminellt nätverk, men framför allt så är det bra för medborgarna i övrigt. Varje vapen är ju tänkt att skada en människa, säkert flera gånger, och nu försvinner ganska många vapen från gatan. Det är otroligt bra, säger Jonas Lindberg på grova brottsektionen hos Polisen i Stockholm syd som är utredningsledare i ärendet.

En man greps i samband med tillslaget och är numera också anhållen på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.