Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Vänsterpartiets Clara Lindblom utveckla sin kritik mot SD:s förslag att riva delar av miljonprogramshusen i utsatta områden. Foto: SVT

V: Förstår inte varför man ska tvinga folk från deras hem

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet i Stockholms stad reagerar på Sverigedemokraternas förslag att riva delar av miljonprogramshusen i socialt utsatta områden och ersätta dem med bostadsrätter och radhus för att minska boendesegregationen.

– Det är ett ogenomtänkt förslag som handlar om att Sverigedemokraterna i Stockholm är nervösa inför valet och behöver göra den här typen av utspel för att få uppmärksamhet, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd.

Clara Lindblom menar att det finns en anledning till varför många låginkomsttagare bor på samma ställe, som i socialt utsatta områden.

– Det är där man har råd med bostaden. Om SD verkligen hade varit intresserade av att göra någonting åt segregationen så hade de fokuserat på hur staden kan bygga hyresrätter med hyror som vanligt folk har råd att betala – i alla delar av Stockholm, säger Clara Lindblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunvalet 2022 Stockholm

Mer i ämnet