”Det är nu flyget har rasat och att återstarta Bromma vore bara dumt” säger Jens Holm (V), som vill att Bromma läggs ner snabbt det bara går. Hör mer i videon ovan. Foto: Pontus Lundahl/TT

V vill lägga ner Bromma så fort som möjligt

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har drabbat flyget hårt och härom veckan sade Swedavia att det var lika bra att lägga ner Bromma flygplats. Under torsdagen presenterade statliga Swedavia som driver flera flygplatser sin utredning på ett sammanträde i Riksdagens trafikutskott. Och ordförande Jens Holm (V) säger att det är tydligt att det går bra att lägga ner flygplatsen så snart som möjligt.

Jens Holm (V) som är ordförande i riksdagens trafikutskott vill att Bromma läggs ner i vad han kallar närtid, det vill säga de närmaste åren. Eftersom flyget fallit så mycket senaste månaderna finns ingen anledning att få igång flygplatsen igen, menar han. Hör mer i videon ovan.

Jens Holm (V) säger att det vore dumt att bygga upp Bromma igen. Foto: SVT

Förra veckan lämnade Swedavia över en rapport till Näringsdepartementet som slog fast att det efter pandemin inte är lönsamt att fortsätta driva Bromma flygplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.