Foto: Upplands Väsbys kommun

Våld och droghandel – nu får Upplands Väsbys station kameraövervakning

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit så mycket våldsbrott och droghandel runt Upplands Väsbys station att polisen nu beslutat att installera övervakningskameror vid stationen. Bevakningen startar nu i mars och håller på i 90 dagar.

Enligt polisen har det en längre tid varit mycket otryggt i  centrala Upplands Väsby och framför allt området runt stationen, med våldsbrott, öppen droghandel och ungdomar som samlats i stora grupper som upplevts som stökiga. För två veckor sedan samlades ett 50-tal ungdomar som bland annat kastade sten mot poliserna på plats.

– Situationen runt Upplands Väsby station har på senare tid skapat en hel del otrygghet. Vi har haft och fortsätter att ha extra poliser i området och nu sätter vi också upp kameror både för att förebygga brott och bättre kunna utreda eventuella brott som sker. Det ska åter bli en plats där människor känner sig trygga och säkra, skriver Emil Andersson, lokalpolisområdeschef, på polisens hemsida.

Ökad polisinsats har inte hjälpt

Det har varit fler poliser och ordningsvakter på plats än vanligt under en period, men det har inte hjälpt, enligt polisen. Därför testas nu kameraövervakning som man hoppas ska fungera både i brottsförebyggande syfte samt hjälpa till att lösa brott.

Kameraövervakningen är tillfällig och varar i 90 dagar men kommer att utvärderas och enligt polisen kan det eventuellt bli aktuellt att ansöka om permanenta kameror efter utvärderingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.