Vybild från Värtahamnen i Stockholm. Arkivbild. Foto: TT

Våldsamt upplopp i Värtahamnen efter bråk på färja

Uppdaterad
Publicerad

Två grupper med maskerade personer drabbade samman i vad polisen utreder som ett våldsamt upplopp i färjeterminalen Värtahamnen i Stockholm under söndagen.

– Strax innan klockan 11 fick vi uppgift om att ett flertal personer slogs i Värtaterminalen. Vi skickade dit flera patruller men när vi kommer dit har majoriteten av personerna redan hunnit skingra sig, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Enligt polisens uppgifter ska ett 30-tal personer i terminalen varit inblandade. Ingen person är gripen och man har inte heller hittat någon skadad, men händelsen utreds som våldsamt upplopp.

– De har gått till förenat angrepp helt enkelt, säger Westberg gällande brottsrubriceringen.

Upprinnelsen till bråket ska ha varit händelser på en färja som ankom till terminalen.

– Det var kopplat till en båt som kom där och det har varit visst stök på båten innan, sedan exakt hur det har fortsatt vet inte jag, säger Westberg.

Enligt vittnesuppgifter till SVT var flera personer vid bråket maskerade. En uppgift som även polisen fått in.

– De kom springandes förbi där du står, längs kassalinjen, säger en person till SVT:s reporter på plats i färjeterminalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.