Polisens tekniker på plats i Hässelby. Foto: Janne Åkesson, Swepix

Våldtäkt i Stockholm – tre personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev våldtagen i natt i en lägenhet i Hässelby, uppger polisen. Tre personer är anhållna misstänkta för våldtäkten.

Våldtäkten ska ha skett vid ett-tiden på natten till torsdag i en lägenhet i Hässelby i nordvästra Stockholm. Polisen kunde gripa tre personer misstänkta för brottet.

– Jag kan inte kommentera ärendet mer än så på grund av förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

De gripna anhölls tidigt på morgonen av åklagare.

– Två av dem är anhållna misstänkta för grov våldtäkt, varav en av dem också är misstänkt för övergrepp i rättssak. Och en är anhållen misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt, säger kammaråklagare Oskar Edvardsson.

”Unga personer”

Oskar Edvardsson vill inte gå in på några detaljer om de tre anhållnas identitet eller om händelsen.

– Det är för tidigt i ärendet, de är inte hörda fullt ut ännu. Men det rör sig om unga personer, säger han.

Vad händer nu?

– Polisen jobbar på, de inblandade ska höras och en teknisk undersökning ska genomföras. Det finns en hel del att jobba med.

Brottsplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.