Bilden är tagen vid huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt 2021. Foto: TT

Vårbynätverkets ledare överklagar fängelsestraff till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Den utpekade ledaren för Vårbynätverket, Chihab Lamouri, dömdes till 18 års fängelse av hovrätten tidigare i år. Nu överklagar han domen till Högsta domstolen, enligt hans advokat.

Ledaren i Vårbynätverket var den person som fick det längsta straffet när hovrätten meddelade domen i februari, men nu vill han alltså få domen prövad.

Chihab Lamouri dömdes för bland annat mordförsök, rån, utpressning, allmänfarlig ödeläggelse och omfattande narkotikahandel.
Vårbynätverket

”Efter en omfattande analys av hovrättens dom är vi av uppfattningen att hovrätten i flera avseenden landat i flera felaktiga juridiska slutsatser. Vidare har min huvudman fått en ovanligt sträng utdömd påföljd sett i ljuset av praxis från andra liknande mål. Vår förhoppning är därför att Högsta domstolen ska intressera sig för frågeställningarna och pröva dem”, skriver Lamouris försvarsadvokat Filip Rydin i ett mejl till SVT Nyheter Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårbynätverket

Mer i ämnet