Värmdös Kommunstyrelse får inte ansvarsfrihet

Publicerad

Projektet med utbyggnaden av Värmdövallen blev dyrare än man trott. Oppositionen anser att majoriteten inte lagt korten på bordet och vill därför inte bevilja ansvarsfrihet.

– Det här är mycket ovanligt, och allvarligt. Det är inte första gången kommunstyrelsen får kritik från revisorerna, säger Jörgen Claesson (S) vice ordf. i kommunfullmäktige Värmdö.

Under onsdagskvällens möte i Kommunfullmäktige togs beslutet att Kommunstyrelsen inte ska få ansvarsfrihet, främst baseras beslutet på kritik från revisorerna.

– Det har visat sig att Kommunstyrelsen vetat om mer än de berättat när det kommer till ekonomin kring Värmdövallen, säger oppositionsrådet Annika Andersson Ribbing (S).

Hon menar att de inte fanns något alternativ.

– De känns som att de försöker mörka, de tar inte ansvar för demokratin och är inte mogna att styra, säger Annika Andersson Ribbing (S).

ABC har försökt nå ledande politiker i Kommunstyrelsen för en kommentar, utan resultat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.