”Vi fick ta med oss en väska, för sex personer” Foto: Alexander Färggren/SVT

Hanjar flydde från Afghanistan: ”Vi har inte så mycket men vi är trygga”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har frivilligorganisationen Starthjälpen organiserat en insamling till de afghanska flyktingarna som anlände till Stockholm i torsdags.

– Dessa familjer har förlorat allt och behöver i princip allt. Vi behöver sängar, möbler och kläder, men även leksaker till barnen, säger Catharina Näsholm, medverkande i Starthjälpen.

Flyktingarna, som behövde lämna nästan alla tillhörigheter innan de kunde resa till Sverige, möttes av tomma lägenheter. Nu får de hjälp av lokala Brommabor som donerar nödvändigheter som kläder och sängar. Under den tiden SVT var på plats kom det mängder av donationer.

Från Afghanistan till Bromma

Hanjar Baidar är en av de 300 flyktingarna som kom till Stockholm i slutet av förra veckan. Trots att lägenheten inte har så mycket prylar och saker så är han ändå optimistisk.

– Jag är så glad över att vi lyckades ta oss säkert hit. Möbler och annat går att lösa i efterhand, det viktigaste är att familjen är trygg, säger Hanjar Baidar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.