Aktivitetssamordnaren Monica Nicolaisen på Söndagsgården filmar videohälsningar till seniorernas anhöriga under besöksförbudet. Foto: SVT

Här hälsar de äldre till sina anhöriga – via mobilen

Uppdaterad
Publicerad

Anhöriga har sedan regeringens beslut om besöksförbud på landets äldreboenden inte kunnat träffa sina nära och kära. Med anledning av det har personalen på äldreboendet Söndagsgården börjat spela in små videohälsningar som de skickar till seniorernas anhöriga.

För att förhindra spridningen av coronaviruset beslutade regeringen för ett par dagar sedan om besöksförbud på samtliga äldreboenden i Sverige. Anhöriga och seniorerna har därför inte kunnat hälsa på varandra.

Betyder mycket för de anhöriga

Monica Nicolaisen, aktivitetssamordnare på äldreboendet Söndagsgården bestämde sig därför för att göra små videohälsningar från seniorerna och skicka dem till de anhöriga som en tröst i den situation som har uppsått.

Corona i Stockholm

– Det är i alla fall en liten grej och man ser vad det betyder för de anhöriga. Det är jättekul att det blev så bra respons så det ska vi fortsätta med, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet