Foto: TT/arkivbild

Mössa stoppade ”Vilda Musen” – evakuerades på Gröna Lund

Uppdaterad
Publicerad

Berg-och-dalbanan Vilda Musen på Gröna Lund evakuerades under söndagskvällen efter att en av vagnarna fastnat i åkattraktionen.

Anledningen till stoppet var en mössa. Två barn och en vuxen fick hjälp ner av räddningstjänsten.

– Det tog omkring 30 minuter att få ner dem, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund.

Räddningstjänsten larmades till Gröna Lund vid 17-tiden på söndagen efter larm om att en vagn i berg-och-dalbanan Vilda Musen stannat på fyra meters höjd.

– Vi hjälpte tre personer ner från attraktionen, säger Fredrik Dackland, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Säkerhetssystemet aktiverades

Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund berättar för SVT att två barn och en vuxen fastnade i åkattraktionen.

– Vagnen ska egentligen stanna vid en broms, men i det här fallet stannade den mitt på rälsen. Därifrån kunde vi inte få ner gästerna. Då har vi som rutin att kontakta räddningstjänsten.

Hon fortsätter:

– När en vagn stannar aktiveras säkerhetssystemet, då stannar alla andra vagnar vid närmaste broms. Därifrån kan vi ta ner gästerna säkert via plattformar.

Mössa hade kilat fast

Det som tvingade gästerna att evakuera från Vilda Musen visade sig senare vara en mössa som hade kilat fast sig under vagnen.

Hur länge satt gästerna fast i vagnen?

– I ungefär 30 minuter. Nu tar vi hand om gästerna med filtar och något att äta, säger Annika Troselius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.