Villabrand i Sandhamn – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En brand har startat i en trävilla på Sandön, Stockholms skärgård. Räddningstjänsten kunde inte rädda huset utan har fokuserat på att hindra spridning. Tre personer har behövt uppsöka vård.

Larmet om en villabrand i Sandhamn kom strax efter 13:00 på fredagseftermiddagen. Enligt polisen har tre personer förts till sjukhus med lindriga skador.

– Hela villan var övertänd och har brunnit ner till grunden, säger Thomas Skantz ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Det lokala brandvärnet var på plats efter bara några minuter för att starta räddningsarbetet. Andra räddningsenheter larmades också till platsen.

– Vi har en brandbåt från Åkersberga och enheter från Norrtälje som körts ut med sjöpolis och kustbevakning, säger Thomas Skantz.

Fortsatt räddningsarbete

Räddningsarbetet har handlat om att minska spridningsrisken till närliggande bostäder. Enligt den nuvarande prognosen kommer räddningstjänstens arbete på platsen att pågå till klockan 18:00.

Villan, som var en fristående trävilla, ligger nära bryggan i Sandhamn och färjetrafiken till och från ön har därför påverkats.

Det finns ännu inga uppgifter om hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.