Villa nedbrunnen på Ekerö

Publicerad

En brand bröt ut i en mindre villa på Ekerö på lördagseftermiddagen. Villan var snart totalt övertänd och har fått brinna ned under bevakning.

Larmet kom in cirka 15.30 och vid 16-tiden uppgav brandförsvaret att huset var helt övertänt.

– Vi har personal från tre stycken stationer på plats med sex enheter. Det är totalt övertänt så vi arbetar med att förhindra spridning till närliggande byggnader, säger Henrik Lindström, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Är det tätbebyggt?

– Det är ett lummigt område, från början ett fritidshusområde så det är inte jättetätt, men det finns garage och liknande.

Branden hade ett hastigt förlopp, enligt Henrik Lindström, och de boende var hemma när branden startade.

– De tog sig ut själva och vad vi vet är de fysiskt oskadade.

Vattenskyddsområde

Vid 21-tiden hade huset brunnit ner.

– Det ryker lite från heta stenar och från skorstensstocken. Vi har lämnat för att återgå för kontroll vid 22, säger Gunnar Hansson på räddningstjänsten.

– Det är ett vattenskyddsområde, vilket innebär att vi låtit den brinna ut kontrollerat, men vi har lagt på minimalt med vatten för att skydda miljön och undvika att det spolas ner i systemet, fortsätter Gunnar Hansson på räddningstjänsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer