Virtuella storasystrar får Anna Lindhs stipendium

Uppdaterad
Publicerad

Tjejzonen får Anna Lindhs stipendium för att organisationen står för de centrala mänskliga värdena att känna sig sedd och trygg, såväl online som offline.

Anna Lindhs Minnesfond stödjer kvinnor och unga människor som i Anna Lindhs anda har modet att bekämpa likgiltighet, fördomar, förtryck och orättvisor.

– Det är en ära och ett erkännande och det känns fint att folk ser att det vi gör är viktigt, säger Lotta Zetterqvist, verksamhetschef på Tjejzonen till ABC.

Tio år sedan mordet på Anna Lindh

Pris och stipendier delas ut på onsdagskvällen i Kungsträdgården, med anledning av tioårsminnet av Anna Lindhs bortgång.

Motiveringen lyder: När klimatet på internet hårdnar finns Tjejzonen som en virtuell medmänniska för att lyssna och stötta. Med målsättningen att finnas där tjejerna finns arbetar volontärer med att bygga mänskliga broar via Skype, chatt och mail.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tio år sedan mordet på Anna Lindh

Mer i ämnet