Foto: SVT

Wanngård (S): ”Kommer sälja ut och privatisera”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen stod det klart att Allianspartierna tillsammans med Miljöpartiet bildar nytt styre i Stockholm. Det innebär att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ under de kommande fyra åren hamnar i opposition, likaså Sverigedemokraterna.

Vänsterpartiet: ”MP har sålt sig billigt”

Vänsterpartiets gruppledare Clara Lindblom är besviken på Miljöpartiet.

SD: Decemberöverenskommelsen light

Den blågröna koalitionen innebär att majoriteten kan styra i stadshuset utan att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll. I ett uttalande på Facebook kallar SD:s gruppledare Peter Wallmark överenskommelsen för en ”light-variant av decemberöverenskommelsen” och att Sverigedemokraterna nu är det enda riktiga oppositionspartiet.

Peter Wallmark (SD), gruppledare i Stockholms stad. Foto: SVT

”Det finns många svikna alliansväljare som inte alls ställer upp på Miljöpartiets radikala politik. Den ohederliga överenskommelsen mellan alliansen och Miljöpartiet bygger enbart på en total maktfullkomlighet, skriver Peter Wallmark och fortsätter:

”Positioner och maktbegär trumfar därmed sakpolitik. Det finns en tydlig icke-socialistisk majoritet i stadshuset. Är det här verkligen vad alliansväljarna har röstat för?”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.