Wanngård anser att polisen måste få mer resurser. Foto: Johan Nilsson/SVT

Wanngård vill ha uppgörelse i riksdagen om polisen

Uppdaterad
Publicerad

Efter senaste tidens dödsskjutningar kräver nu finansborgarrådet Karin Wanngård blocköverskridande uppgörelse i riksdagen om finansiering av polisen.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver Karin Wanngård (S) att politiken måste se till att polisen har resurser för att stoppa gängvåldet, utan att man minskar på annan brottsbekämpning.

Som Stockholms finansborgarråd kräver jag nu en blocköverskridande uppgörelse i Sveriges riksdag om polisens långsiktiga resursförsörjning. Inom denna ska bemanning och lagstiftningsverktyg för att bryta gängens våldsspiral i utsatta områden säkerställas”, skriver hon i debattartikeln.

Dödsskjutningar i Rinkeby

Karin Wanngård skriver att problemen har uppstått under flera mandatperioder och att det inte finns anledning till politisk taktik utan att medborgare vill se politiker som tar ansvar.

Hon anser att det behövs en liknande uppgörelse som de man har gjort om försvaret och terroristbekämpning, och menar också att ordningsvakter inte kan ta över polisens uppgifter.

Enligt henne satsar staden historiskt mycket på trygghetsskapande åtgärder, men fler väktare som oppositionen krävt menar hon är fel väg att gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Rinkeby

Mer i ämnet