Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen: Tyvärr måste vi vänja oss i det korta perspektivet. Foto: SVT

Polisen: Ytterligare en person anhållen efter våldsspiralen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu frihetsberövat ytterligare en individ misstänkt för inblandning i den senaste tidens våldsspiral i Stockholm. Sammanlagt sitter nu sex personer anhållna misstänkt för brott. En person sitter också sedan tidigare häktad.

– Det har med den här brottsserien från juldagen fram till nu att göra, säger Max Åkerwall, polismästare i polisregion Stockholm i Aktuellt.

Nio grova våldsdåd på en dryg vecka i Stockholm. En häktad, en överlämnad till socialtjänsten och fem anhållna. Nu meddelar polisen att ytterligare en person frihetsberövats misstänkt för brott.

– Precis innan jag gick in här i studion så fick jag veta att vi har ytterligare en som har frihetsberövats under kvällen, sen eftermiddag, säger Max Åkerwall, polismästare i polisregion Stockholm, i måndagens Aktuellt.

Utesluter inte fler gripanden

Max Åkerwall uppger vidare att personen anhållits. I koppling till exakt vilken händelsen vill polismästaren inte precisera, men uppger att det kopplas till den senaste tidens våldsspiral.

– Jag hoppas vi kan återkomma med mer substans och uppgifter under morgondagen.

Vidare utesluter han inte att fler gripanden kommer göras framöver.

– Vi gör allt vad vi kan. Vi är organiserade i en särskild händelse, vi har kraftig resursförstärkning med uniformerade poliser ute och dolda resurser. Vi använder alla sätt vi har i verktygslådan, och det kommer vi göra fram till vi har normaliserat den här bilden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.