Ytterligare ett rån mot en telefonbutik har inträffat. Det här är det elfte rånet på tremånader i länet. Foto: Stefan Johansson

Ytterligare ett rån mot telefonbutik

Uppdaterad
Publicerad

Två personer iklädda byggarbetskläder rånade en telefonbutik i Brandbergen.

Ytterligare ett rån har inträffat mot en telefonbutik i Stockholms län under torsdagsmorgonen. Som SVT Södertälje berättade i morse har tio rån skett mot telefonbutiker de senaste tre månaderna. Dagens rån blir det elfte. Tele2 nu satt in väktare i alla butiker som ligger i utsatta områden efter de senaste månadernas många rån.

Oklart om samband finns

Ingen av de tre anställda som var i butiken har fått fysiska skador.

Telebutikrån

– Men det är klart att en sådan upplevelse kan sätta spår en lång tid, säger Sven-Erik Olsson presstalesperson på polisens ledningscentral.

Han kan inte svara  på om dagens rån kan ha något samband med tidigare händelser.

– Det är ju en grej som utredningen får titta på, säger han.

Försvann i volvo

Rånarna fick med sig ett antal mobiltelefoner, de tvingade till sig telefonerna med batongliknande föremål. När de tog sin in var de klädda i  byggarbetsliknande kläder i gul varselfärg och bar på en grön större säck enligt polisen.

Gärningspersonerna eftersöks nu, bland annat med helikopter, och ska ha försvunnit i en felskyltad volvo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Telebutikrån

Mer i ämnet