Stora avspärrningar i Husby efter skottlossningen på måndagen. Foto: Iman Tahbaz/SVT

Ytterligare två häktade för mordet i Husby

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags greps två personer i 18-årsåldern för dödsskjutningen i Husby. De har nu häktats, på sannolika skäl misstänkta för mord. Totalt är nu fem personer misstänkta för inblandning i mordet.

Det var måndagen den 31 maj som en 28-årig man sköts ihjäl, mitt på dagen i centrala Husby. Mannen ska först ha skjutits utanför en frisersalong och därefter jagats av två förövare på elsparkcykel.

Offret ska haft en ledande roll i det kriminella Husbynätverket och skjutningen kopplas till någon form av uppgörelse mellan kriminella grupper.

28-åringen avled på platsen.

Hör berättelsen från ett av vittnena till det hänsynslösa mordet i klippet nedan.

Fem personer misstänkta

Totalt fem personer är nu misstänkta för inblandning i mordet. En var anhållen, men släpptes på begäran av åklagaren.

– Han är formellt sett fortfarande misstänkt, men misstankegraden har försvagats avsevärt, säger kammaråklagare Alexandra Bittner.

En annan är häktad av hovrätten i sin utevaro. Han är misstänkt för mord.

– Han är förstås efterlyst. När vi hittar honom så blir det förhandling i hovrätten, säger Alexandra Bittner.

”Vill inte kommentera”

Därutöver sitter en person häktad, misstänkt för medhjälp, och nu är alltså ytterligare två personer häktade – båda i 18-årsåldern och båda på sannolika skäl misstänkta för mord.

I övrigt vill Alexandra Bittner inte säga mer om utredningsläget.

– Jag vill inte kommentera det i nuläget. Gärningen är begången i centrala Husby, en eftermiddag på en vardag, så det var ju många människor på plats, vilket framstår som synnerligen hänsynslöst, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.