Anita Jacobson och Eila Wall Boholm har tillsammans gjort allt till föreställningen på bara en månad. Foto: Eva Harström SVT

Succé för kåthet och längtan på scen

Publicerad

De kallar den en nyskapande poesiföreställning och frågan som ställs är ”Ska vi bara hångla lite?”. På Teater Soja i Sundsvall var det premiär på onsdagskvällen och föreställningen om kåthet, lust och längtan gjorde succé.

– För mig handlar föreställningen mycket om den queera biten. Att vara lesbisk, att komma ut, att bo i en liten stad och kanske inte inse att man tycker om tjejer.

Föreställningen har inslag av vanlig monolog, teater, lite stand up, och lite sång. Den handlar om en 45-årig kvinna och en som är 20 år yngre, och de längtar båda efter kärlek.  Anita Jacobson och Eila Wall Boholm är från Sundsvall båda två, men har precis lärt känna varandra. På bara en månad har de gjort allt från manus till marknadsföring.

Växte fram ur #metoo

– Den behövs i Sundsvall, en liten stad. För mig känns det som att här finns det inte så mycket queert. Det är skönt att kunna sätta på kartan att det finns en queer föreställning här nu. Men också visa att det går att vara bra vänner med 20 års åldersskillnad, säger Eila Wall Boholm.

Föreställningen växte fram under Metoo-kampanjen, så den finns också med i företällningen.

Bryta normer

– Hela föreställningen handlar om att bryta normer. När vi hade genrep och fick applåder, då tackade vi. När någon har sagt lycka till så tackar vi, säger Anita Jacobson.

De kallar sig ”skamlösa systrar” och föreställningen kommer att spelas ytterligare två gånger i december, nästa år på Kulturmagasinet och sedan i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer