Kvinnan på bilden har inget med åtalet att göra. Foto: SVT

Åklagare: Man hängde upp sambo med bälte

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalades på onsdagen för försök till mord och upprepad misshandel mot sin sambo. Vid ett tillfälle ska mannen ha misshandlat kvinnan medan hon ammade parets nyfödda barn.

Vid 16 tillfällen mellan september 2015 och januari 2017 har mannen utfört grova kvinnofridskränkningar mot sin sambo, huvudsakligen i parets bostad i länet. Det handlar enligt åklagare om upprepad misshandel och hot där kvinnan vid olika tillfällen blivit slagen och sparkad, däribland dagen efter att kvinnan fött barn och senare medan kvinnan ammat barnet.

Mannen har senare hotat kvinnan att han skulle skada barnet ”om hon inte får tyst på barnet”, enligt åtalet.

Fick andnöd

Utöver kvinnofridskränkning åtalas mannen för tre fall av grov misshandel, en våldtäkt och ett mordförsök. Vid det senare tillfället höll mannen ett bälte om kvinnans hals, dragit henne bakåt och senare lyft upp henne i en stång med hjälp av bältet. Kvinnan fick andnöd och tappade medvetandet.

Mannen har i förhör medgett delar av händelseförloppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.