Alla planerade operationer vid Akademiska ställs in i ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

Från och med klockan 06 fredag morgon och ett dygn framåt stannar den planerade vården upp på Akademiska sjukhuset. Orsaken är uteblivna leveranser av sjukvårdsmateriel. Sjukhuset har ingen prognos för när problemen kan vara lösta.

Akutsjukvården och vård som inte rör medicinska ingrepp kommer fungera som vanligt. Lasarettet i Enköping och vid länets vårdcentraler och jourmottagningar kommer också fortsätta som vanligt.

Beslutet har fattats som en säkerhetsåtgärd för att säkerställa den akuta vården och vården av inneliggande patienter, enligt Region Uppsala.

-  Vi beklagar att patienter får sina operationer uppskjutna, men vi måste sätta patientsäkerheten främst, säger Mikael Köhler, chefsläkare vid Akademiska sjukhuset.

Prognos saknas

Sjukhuset har ingen prognos för när problemen kan vara lösta.

– Vi arbetar tillsammans med leverantören intensivt för att få försörjningen av sjukvårdsmateriel att fungera som vanligt igen, säger Mikael Köhler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.