Skejtparken står redo till smygstarten. Foto: Tobias Enefalk

Allis invigs med prova-på-klättring

Publicerad

Skejtare, klättrare och parkour-älskare kan jubla. Allis har sedan tidigare smygöppnat sin verksamhet i Uppsala, men i dag kommer träningshallarna att öppna upp portarna med alla aktiviteter.

Under jullovet har Allis haft uppemot 250 besökare varje dag, och till lördagens invigning tror verksamhetsledaren Robin French på en ännu större tillströmning.

– Jag har inte den blekaste aning hur många som kommer. Men många är intresserade av klättringen som öppnar i och med invigningen.

Inställd uppvisning

Under fredagen färdigställs klättermattan, och en stor del kommer att vara färdigställd till invigningen som inleds klockan 11. Efter bandklippningen var det tänkt att Uppsala parkour skulle ha uppvisning. Men gruppen har varit tvungen att ställa in på grund av en annan invigning i Stockholm.

Läs mer: Nu smygöppnar Allis

– Däremot kommer det att finnas instruktörer på plats så att man kan prova på, säger Robin French.

Hur har responsen varit från de som besökt Allis hittills?

– Den initiala reaktionen många har är att det här är mindre än det förra stället. Men samtidigt blir de flesta överraskade av kvaliteten och utformningen, att det har skett förbättringar med det, säger verksamhetsledaren.

Under hela dagen pågår en skejt- och kickbiketävling. Dagen avslutas med att besökare får prova på klättring. Fri entré gäller hela dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.