Foto: Brottsplats Sthlm

Tonårsflicka överfallen och våldtagen i Bålsta

Uppdaterad
Publicerad

En flicka ska ha utsatts för en våldtäkt av en okänd gärningsman i Bålsta på måndagskvällen. Flickan har förts till sjukhus för undersökning.

En anhörig till en tonårsflicka anmälde till polisen att flickan ska ha utsatts för en överfallsvåldtäkt. Våldtäkten ska ha skett strax efter klockan 20 i närheten av Trastvägen i Bålsta, Håbo kommun.

En okänd gärningsman överföll flickan i en skogsdunge, enligt anmälan. Flickan har förts till sjukhus för undersökning och är enligt polisen chockad av händelsen.

– Hon kommer att undersökas och sedan kommer vi höra henne på nytt. Vi hoppas bland annat få ett bättre signalement än det hon har gett hittills. Hon är chockad av det som hänt, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl, till TT.

Ingen gripen

Flera polispatruller arbetade med händelsen under natten.

– Vi har ingen misstänkt gripen ännu, säger Thomas Gustafsson, befäl på polisens regionledningscentral, tidigt på tisdagsmorgonen.

Tips om händelsen kan lämnas till polisen via telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.