Anmälningar mot kritiserad psykiatriker läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

En psykiatriker som varit verksam i Uppsala län fick hård kritik från flera patienter och anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Men nu skrivs två av anmälningarna av. Enligt IVO står ord mot ord.

Den kritiserade psykiatrikern anmäldes av flera patienter efter att de upplevt att de bemötts felaktigt av honom. Vilket SVT Nyheter Uppsala tidigare berättat.

Nu har IVO granskat fallen och beslutat att avskriva två anmälningar mot psykitrikern.

Psykiatrikern kritiseras av patienterna, i de aktuella anmälningarna, för att ha varit oprofessionell och för att ha förminskat en av patienternas upplevelse av dennes symptom.

IVO motiverar avskrivningen med att ord står mot ord.

Finns ytterligare en anmälan

Ytterligare en anmälan kopplad till psykiatrikern finns för granskning hos IVO. Beslutet på den anmälan väntas komma under mitten av juni.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, hotade under förra året att dra in psykiatrikerns läkarlegitimation. Men han fick istället en treårig prövotid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.