Friskvårdskonsulten Therese Ericsson tar en promenad i Lagga med Knivstabon Klas Lindström. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

App med syfte att bryta isolering genom promenad

Uppdaterad
Publicerad

Friskvårdskonsulten Therese Ericsson i Lagga har varit med och tagit fram en app där man kan hitta promenadsällskap i sitt närområde.

– Det är ett kul sätt att träffa nya människor, säger Knivstabon Klas Lindström.

När företaget Walking talking, som jobbar med motiverande samtal och grupputveckling, blev sysslolösa på grund av pandemin bestämde de sig för att skapa en app för privatpersoner istället. Syftet är att bryta isoleringen och få folk att träffa nya människor genom att ta en promenad tillsammans.

Friskvårdskonsulten Therese Ericsson i Lagga har varit med och utvecklat appen.

– Det finns många som är ensamma och inaktiva. Vissa som jag har gått med har ingen kontakt med andra människor, säger Therese Ericsson.

För att lätt kunna hålla avstånd går man bara två personer.

Ser du några risker med att använda den?

– Det finns risker med allt. Men tycker man att något känns osäkert ska man inte gå. Gå dagtid där det finns människor, där du känner dig trygg, säger Therese Ericsson.

”Kul att träffa nya människor”

En av dem som har använt appen flera gånger är Knivstabon Klas Lindström som tycker att det är ett kul sätt att träffa nya människor.

-  Det kan vara enklare ibland. Folk som har familj och så måste man boka tid med. Det här går snabbare helt enkelt, säger han.

I videon ovan får du hänga med Therese och Klas på en promenad i Lagga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.