På onsdagen hamnade en barnvagn i Fyrisån. Ett barn fördes till sjukhus. Foto: Utryckning Uppsala

Barnvagn hamnade i Fyrisån – barn fört till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 14.16 fick SOS ett larm om ett drunkningstillbud vid Fyrisån i Uppsala. En barnvagn ska ha hamnat i vattnet. En person ska ha dragit upp vagnen och barnet ska ha förts till Akademiska sjukhuset.

– Jag kan bekräfta att en vagn med ett barn i har hamnat Fyrisån. Barnet fördes direkt i ambulans till Akademiska sjukhuset, säger Monika Mård vid ambulansen i Uppsala.

Händelsen ska ha inträffat i höjd med Studenternas. Enligt polisen ska det hela ha rört sig om en olyckshändelse och de arbetar därför inte vidare med ärendet.

– Vi har varit på plats men ärendet är avslutat för vår del. Tack och lov fick man tag på barnet, men ärendet är inte längre polisiärt, säger Per Bjurström, befäl vid polisens regionledningscentral, till TT.

Varken räddningstjänsten eller Akademiska sjukhuset kan lämna någon mer information i nuläget – skadeläget är därför okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.