Utanför Akademiska sjukhusets infektionsklinik har man rest ett provisoriskt provtagningstält. Foto: TT

Vårdanställd behandlades för covid-19 – avliden

Uppdaterad
Publicerad
Under tisdagseftermiddagen gick Region Uppsala ut med informationen att en anställd inom Regionen avlidit. Nu är det bekräftat att den avlidne var vårdanställd, och arbetade på Akademiska sjukhuset.

Under tisdagskvällen ville inte Region Uppsala berätta var inom Regionen personen hade arbetat. Men nu bekräftar alltså sjukhusstyrelsen ordförande att den anställde arbetade på Akademiska sjukhuset.

– En medarbetare som arbetade på Akademiska sjukhuset avled i fredags efter att ha vårdats för covid-19, skriver Malin Sjöberg Högrell (L), sjukhusstyrelsens ordförande, i ett inlägg på Facebook.

Hon bekräftar även informationen för SVT Nyheter Uppsala under onsdagsmorgonen.

– Det är den informationen som jag har fått, säger hon.

Sjöberg Högrell skriver i sitt Facebook-inlägg: ”Den information jag fått är att man inte kan säga om medarbetaren smittats på arbetsplatsen eller inte eftersom det finns smittspridning i samhället.”

Enligt Mikael Köhler, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Uppsala, arbetade inte den avlidne med att behandla covid-19-patienter.

– På den avdelningen har det inte funnits några misstänkta coronasmittade. Jag har inte fått några uppgifter om att det har saknats skyddsutrustning, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet