Foto: TT

Anställd vid Region Uppsala död – vårdades för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

En anställd vid Region Uppsala har avlidit efter att ha behandlats för covid-19.

– Bland de fall av covid-19 som har konstaterats i Uppsala län, även avlidna, finns personer som har sin anställning hos Region Uppsala, säger Elisabeth Tysk, presschef vid Region Uppsala i ett pressutskick.

Enligt Aftonbladet, som var först med att rapportera om dödsfallet, arbetade personen inom sjukvården. En uppgift som Region Uppsala inte vill bekräfta.

Coronaviruset i Uppsala

– Av hänsyn till sekretess lämnar Region Uppsala inte ut uppgifter om exakt var personer har eller har haft sin anställning eller hur man tror att de har fått infektionen, om detta alls är känt, säger Elisabeth Tysk.

Hänvisar till Akademiska

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör inom Region Uppsala, kommenterar inte dödsfallet, utan hänvisar till Akademiska sjukhuset.

– Jag har fått beskedet att frågan har hamnat hos Akademiska sjukhusets förvaltning, så frågor ska besvaras av dem. Jag brukar vilja vara tydlig men vi från Regionkontoret ska inte kommentera i det här läget, säger han.

Enligt Region Uppsala uppmanas alla anställda som har luftvägssymptom att stanna hemma.

Hittills har 39 coronasmittade personer avlidit i Uppsala län. På tisdagen vårdades 80 coronapatienter vid Akademiska sjukhuset, varav 21 får intensivvård eller vårdas på intermediärvårdsavdelning (en ”mellanavdelning” för patienter som inte är så sjuka att de behöver intensivvård).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet