Skatt och skatteböter på 1,2 miljarder väntar Uppsalaentreprenören Bengt Ågerup. Foto: TT

Bengt Ågerup krävs på 1,2 miljarder i skatt

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalaentreprenören och Siriusstöttaren Bengt Ågerup krävs på drygt 1,2 miljarder kronor i skatt. Skatteverket menar att han fortfarande har starka kopplingar till Uppsala trots att han hävdar att han bor i Schweiz och Frankrike.

Bengt Ågerup, som bland annat grundat medicinföretaget Q-med, krävs på 1,2 miljarder i skatt och skatteböter. Det efter att Skatteverket omprövat tidigare beslut kring hans inkomstdeklarationer för 2010, 2011 och 2013. Själv menar han att han numera är bosatt – och betalar skatt – i Frankrike och Schweiz men den bedömningen delar inte Skatteverket.

Siriuskopplingar

En lägenhet i Uppsala och Bengt Ågerups kopplingar till fotbollsklubben Sirius, vilken han stöttat ekonomiskt under lång tid, gör att han han nu krävs på skatt och skatteböter i miljardklassen.

Bengt Ågerup startade Q-med 1987 men sålde sin aktiepost 2011.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ågerups skattetvist

Mer i ämnet