Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar IK Sirius. Foto: TT

Bergstrand och Lagerlöf lämnar Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar Sirius. Duon har aktiverat en klausul och avslutar kontraktet i förtid.

– När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius Fotboll i ett pressmeddelande.

Tog över 2012

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tog över Sirius herrlag säsongen 2012. Under sina år i klubben har de tagit Sirius från division 1 Norra till Allsvenskan.

– Vi är oerhört tacksamma mot Kim och Thomas för den fantastiska resa de lett vårt A-lag på under de senaste sju åren och det arbete de lagt ner för vår förening. Den kultur och den professionalism som genomsyrar föreningen idag är till stora delar deras förtjänst, säger Ove Sjöblom i pressmeddelandet.

”Vemod”

Tränarduon själva tackar för sig i ett öppet brev på Sirius hemsida där de bland annat skriver:

”Det är med stort vemod och starka känslor vi väljer att lämna Sirius efter alla dessa år. Den resa som Sirius inlett är fantastisk och vi är mycket tacksamma och stolta över att fått ha varit en del av den.”

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen så ska Sirius tränarduo ta över och träna Djurgården. Det är redan klart att nuvarande tränare för Stockholmslaget, Özcan Melkmichel, lämnar. Både Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har vunnit SM-guld med AIK.

Hela Kim Bergstrands och Thomas Lagerlöfs avskedsbrev

Fotbollsvänner,

Det är med stort vemod och starka känslor vi väljer att lämna Sirius efter alla dessa år. Den resa som Sirius inlett är fantastisk och vi är mycket tacksamma och stolta över att fått ha varit en del av den.

Vi vill tacka alla fantastiska människor som vi har haft förmånen att arbeta med, i och runt Sirius.

Styrelsen, med Ove Sjöblom i spetsen, som har gett oss stort ansvar, helhjärtat stöd och massor av klokskap.

Personalen på kontoret som alltid varit positiva, stödjande och som stått ut med två krävande fotbollsmänniskors idéer.

Alla volontärer som i ur och skur och med gott humör sett till att Sirius Fotboll verkligen är en genuint välkomnande förening och arrangör.

All publik och Västra Sidan i synnerhet! Tack för att ni sjungit, skrikit och rest land och rike runt för att på ett föredömligt sätt stött ert lag, er klubb.

Vår enastående ledarstab som gjort arbetsdagen till ett nöje. Inga ord beskriver det oerhört professionella arbete ni lagt ner eller den tacksamhet vi känner för alla skratt vi haft tillsammans.

Sist men inte minst, alla begåvade fotbollsspelare vi fått arbeta tillsammans med. Ni har visat ett enormt tålamod, tagit ett stort ansvar och verkligen strävat mot utveckling och högt uppsatta mål. Ni är alla bra människor och vi kommer att sakna er!

En stor del av våra hjärtan kommer alltid att vara blåsvarta.

Tiden går, Crillan och Sirius består.

Tack för allt!

Kim och Tolle

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.