Foto: SVT

”Jag hade det lite på känn”

Uppdaterad
Publicerad

Sirius tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar Sirius. Det beskedet gav de till klubbens ordförande Ove Sjöblom i måndags.

– Jag förstod att det skulle kunna handla om avtalet när de bjöd in till en lunch i måndags, säger Sirius ordförande  Ove Sjöblom och  tillägger att han hade det lite på känn.

Tränarna skrev på för  tre år inför den här säsongen, men med möjligheten att kunna bryta kontraktet efter ett år. Klubben hänvisar till en storklubb- och utlandsklausul. Ove Sjöblom vill inte gå in på exakta formuleringar i avtalet, inte heller om det finns någon ny klubb klar för tränarna.

– Men i kontraktet står det att klausulen kan användas först eftersäsongen. Och den här delen i avtalet kom till för att få till ett avtal över tre år.

Dina tankar och känslor i dag?

– Otroligt tråkigt att bli av med två så bra tränare. Jättetrist. De har tagit den här föreningen till nivåer som vi inte har varit på många år.

Hur går ni vidare nu?

– Arbetet med att hitta en ersättare är redan i gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.