Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ännu tuffare för bostadssökande spår Amir Demont att det blir för dem som söker bostad. Hör mer om reaktionerna i klippet på att kommunerna bygger färre hyresrätter framöver. Foto: SVT/Hedda Boger

Betalar 19 000 kronor i månaden för hyresrätt: ”Det var det som fanns”

Uppdaterad
Publicerad

Svårare för ungdomar att få en bostad. Fler som tvingas bo hemma längre. Och inget nytt att det är brist på bostäder. Det är några reaktioner på att kommunernas byggnationen av hyresrätter bromsar in i Uppsala län. Detta samtidigt som det är brist på bostäder i alla länets kommuner.

SVT:s kartläggning visar att de kommunala bostadsbolagen i länets kommuner drar i handbromsen när det gäller nyproduktion av hyresrätter.

– Inget nytt att det är bostadsbrist, och det vet politikerna om, säger Amir Demont.

Bostad i Uppsala län

Hyr för 19 000 kronor i månaden

Han har själv precis flyttat till en hyresrätt. Det var bråttom och det han hittade på Blocket var en hyresrätt för 19 000 kronor i månaden.

– Det var det som fanns, jag kan inte stå i kö 6-7 år för att hitta en bostad med rimlig hyra.

Han vill att politikerna håller i byggandet av hyresrätter, och att det byggs bostäder som flertalet har råd med. En svår kombination: nytt och till rimlig kostnad.

– Pengarna styr. Det satsas där det går att tjäna pengar – och då kanske inte främst på hyresrätter.

I klippet: Fler reaktioner på att en tuff hyresmarknad ser ut att bli ännu tuffare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostad i Uppsala län

Mer i ämnet