På långfredagseftermiddagen körde en personbil in i ett träd längs med väg 72 i höjd med Björnlund. Foto: Utryckning Uppsala.

Körde in i träd – tros ha somnat bakom ratten

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 12 på långfredagseftermiddagen fick räddningstjänsten in ett larm om en trafikolycka efter att en bil körde på ett träd. En liknande olycka inträffade tidigare på idag på morgonen.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten är det en person, en man i 35-årsåldern, som har åkt av vägen och krockat med ett träd längs med väg 72 i höjd med Björnlund.

Strax efter klockan 13 var även polisen på plats och då kunde man konstatera att personen lyckats ta sig ur fordonet på egen hand.

Mannen blev undersökt på plats av ambulanspersonal och verkar ha klarat sig bra.

– Vi har fått uppgifter om att personen antas ha somnat bakom ratten. Vi kommer utreda händelsen vidare som vårdslöshet i trafik, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på RLC Mitt.

Andra olyckan idag

En liknande trafikolycka inträffade tidigare under fredagsmorgonen längs med länsväg 770 söder om Karlholm i Tierps kommun där en annan personbil kört av vägen och åkt in i ett träd.

– Det fanns tre personer i 20-årsåldern i fordonet. Alla tre fördes till sjukhus med ambulans, en av personerna är allvarligt skadad, säger Daniel Winge, RLC-befäl på polisregion Mitt.

Strax före klockan åtta på morgonen kunde polisen bekräfta att man lämnat platsen. Bilen är beslagtagen för teknisk undersökning.

Man har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till kroppsskada är upprättad skriver polisen på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer