Foto: Privat

Bil kraschade i vardagsrum – pensionärspar somnade om

Bilkrascharen flydde från platsen – men glömde registreringsskylten

Gunvor och Carl-Olof Jansson från Öregrund fick ett mycket ovanligt uppvaknande imorse. En granne ringde dem och berättade att de hade hål i huset. Det visade sig att någon kraschat rakt in i parets vardagsrum under natten, och bilen var inte längre kvar på platsen.

– Mamma hade vaknat upp på natten av smällen, och också väckt min far. Men de lyckades på något vis somna om, säger sonen Peter Jansson, som fick ägna stora delar av lördagen åt att ordna med försäkringsbestyr.

Registreringsskylten låg kvar

Efter upptäckten kontaktades polis och väl på plats visade det sig att det skulle bli ganska lätt att identifiera vems bil det var som kraschat in i huset.

– Det fanns en kofångare och en registreringsskylt kvar på platsen när vi kom dit, så det blev ganska lätt att se vilken bil som krockat. Nu gäller det också att fastställa vem som faktiskt satt i bilen också, säger Björn Berglund, inre befäl vid polisen till SVT Nyheter Uppsala.

Under eftermiddagen meddelade polisen att de hade goda förhoppningar om att klara upp brottet, eftersom en person ringt till polisen och erkänt gärningen. Varför mannen kraschat in i huset är dock ännu inte klarlagt.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer