Johan Lindh, delägare i nattklubben Birger Jarl. Foto: SVT

Birger Jarl och Flustret öppnar igen – men utan dansgolv

Uppdaterad
Publicerad

I helgen öppnar Flustret dörrarna och Birger Jarl börjar servera gäster inomhus. Det har de inte gjort sedan i mars. Johan Lindh, delägare i Birger Jarl, tror att det går att genomföra säkert.

Samtidigt som det pratats om eventuella lokala restriktioner öppnar alltså Uppsalas två största nattklubbar upp sina lokaler i helgen. Men det blir i en helt annan tappning än innan pandemin.

Se hur i klippet ovan.

Coronaviruset i Uppsala

”Ingenting att skämmas över”

– Det blir som ett mantra, ”vi följer riktlinjerna”, men så är det. Vi har det att jobba efter. Och gör vi det så tycker jag inte att vi har någonting att skämmas över, säger Johan Lindh, delägare i Birger Jarl.

Alla gäster kommer att sitta och serveras vid sina bord.

– Det blir absolut ingen nattklubbsverksamhet. Vi fortsätter som vi gjorde på uteserveringen men flyttar in det bara, det är mer som en restaurang, säger Johan Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet