Här är stekpannan som mannen ska ha fått slagen i huvudet. Foto: Polisens förundersökning

Blötte ner soffa – fick stekpanna i huvudet

Publicerad

Efter en festkväll gick en man upp på toaletten när han plötsligt fick en stekpanna hårt slagen i bakhuvudet. Anledningen: Han påstods ha kissat ner en soffa. Nu döms en man för misshandel vid Uppsala tingsrätt.

Det var förra sommaren som tre bekanta, i 40-årsåldern, skulle ge sig ut och festa i Uppsala. Men krogen hade stängt på grund av dåligt väder och trion begav sig istället hem till en av männens lägenhet. Där fortsatte festandet.

Senare på kvällen, runt midnatt, ska en av männen ha blött ner en soffa. Antingen genom att spilla vin eller för att han kissat på sig. Han ska då ha gått på toaletten när en av de andra männen plötsligt stormade in och slog en stekpanna i huvudet på honom.

Fick hjärnskakning

”Din jävel, du har pissat i soffan”, ska mannen med stekpannan skrikit när den målsägande ifrågasatte varför han slog honom.

Senare ska den misshandlade mannen ha känt sig illa till mods och den tredje mannen ringde då ambulans. Sjukvården kunde konstatera hjärnskakning.

Mannen med stekpannan döms nu av Uppsala tingsrätt för misshandel. Domen blev skyddstillsyn med samhällstjänst i 200 timmar. Om fängelse istället valts hade domen blivit 9 månaders fängelse. Den misshandlade mannen får också ett skadestånd på 16.200 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.