Bostadsdröm – var god dröj

Publicerad

Marknaden för nya, exklusiva lägenheter i Uppsala, med gångavstånd till stationen, verkar inte finnas för tillfället. Företaget Tobin properties har fått skjuta på planerna att bygga bostäder i anrika hotel Linné.

Det var för att att göra om hotellet på Skolgatan i Uppsala med drygt 100 rum till ett ”väldesignat boende” som företaget Tobin properties lade upp 185 miljoner kronor i slutet av 2016. Hotellverksamheten upphörde och hyresgästerna som fanns i fastigheten fick flytta ut. Siktet var inställt på att sälja centrala lägenheter med ”smarta planlösningar”. Fastigheten skulle renoveras för ungefär lika mycket som den köpts för.

– Förutsättningarna ändrades efter att vi köpt fastigheten och i dag är marknaden en bit ifrån där vi vill att den ska vara, säger Mathias Wallestam på Tobin properties.

Bostadsplanerna är lagda på hyllan för tillfället. Och nu är hyresgäster välkomna tillbaka till det före detta hotellet. Det finns flera olika planer som före taget jobbar med allt från lägenhetshotell till kontor och studentbostäder. Företaget hoppas att hyresgäster kan flytta in innevarande år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer