Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Molnen tornar upp sig – även på bostadsmarknaden. Experten Erik Hjalmarsson är inne på att sjunkande bostadspriser ligger i korten. Mer om det i klippet. Foto: Privat

Bostadsexperten: ”Finns inga vinnare på en skakig marknad”

Uppdaterad
Publicerad

Prisutvecklingen på bostäder har mattats av under mars och april, enligt bostadssajten Hemnet. Det stämmer väl in på de siffror som presenterats av Svensk mäklarstatistik för Uppsalamarknaden.

Det senaste kvartalet har vi haft prisnedgångar både på bostadsrätter och villor i Uppsala kommun.

– Senaste veckorna har vi sett att det också går långsammare på lägenhetsmarknaden. Vilket brukar vara ett tecken när köparna blir lite mer försiktiga. Det budas heller inte upp riktigt på samma sätt som tidigare, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, om Uppsalamarknaden.

Bostad i Uppsala län

Världsoron, räntehöjningar och en inflation som ökat kraftigt har haft en nedkylningseffekt, och det har varit osäkrare på sistone.

– Det finns inga vinnare på en skakig marknad, säger professor Erik Hjalmarsson

I klippet ger han svar på tre frågor om bostadsmarknaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostad i Uppsala län

Mer i ämnet