Niklas Busch Thor under en av Siriusmatcherna 2017. Foto: TT

Niklas Busch Thor uttagen i truppen

Publicerad

Niklas Busch Thor är tillbaka på riktigt. För en tid sedan blev det klart att han skulle göra comeback. Till lördagens match mot Norrköping finns den tidigare kaptenen med i truppen.

– Jag blev förvånad själv att det har gått så fort men räkna inte med några 90 minuter, jag vet inte ens om jag får göra något inhopp. Det avgör tränarna, säger Niklas Busch Thor som kan komma att göra comeback under lördagen.

Och han behövs i ett Sirius som bara har ”måste-matcher” framför sig.

”Kan bli en öppen match”

Senast Sirius hade en guldaspirant på besök spelade man kryss mot Hammarby och nu har man chans att sätta stopp för nästa utmanare till AIK i toppstriden. Under lördag eftermiddag kommer IFK Norrköping till Studenternas och med ambitionen att ta upp guldstriden med AIK, som har sex poängs försprång, blir det på nytt en tuff match för Sirius.

– Jag tror det kan bli en öppen match, speciellt i andra halvlek. Det gäller bara att vi fortsätter att vara stabila bakåt och täppa till, menar Busch Thor.

Sirius bidrog i alla högsta grad till att spela bort Hammarby från guldstriden då man spelade 1-1 tidigare och om AIK på nytt indirekt får en hjälpande hand återstår att se.

Sirius lägger fokus på att stanna i allsvenskan

För Sirius del handlar det knappast om guldstriden och klubben har i dagsläget fullt fokus på att säkra kontraktet för fortsatt spel i allsvenskan. Sirius kan å andra sidan få hjälp av just AIK som möter Dalkurd på söndag och det är även då Brommapojkarna spelar borta mot Kalmar. Två matcher som kan bli avgörande för bottenstriden.

– Det viktiga för oss är att få lite stabilitet, först släppte vi in en massa mål och nu när vi fått ordning på det är problemet att vi inte kan komma in i boxen och göra mål. Men där hoppas jag kunna bidra, fortsätter Busch Thor.

När det gäller skadeläget saknas Stefano Vecchia, Jesper Arvidsson och Mohammed Saeid. Sedan tidigare saknas långtidsskadade Elias Andersson och Karvan Ahmadi.

Truppen mot IFK Norrköping

Sirius trupp till lördag

1 Karim Fegrouch

3 Karl Larson

4 Oscar Pehrsson

5 Daniel Jarl

6 Johan Eiswohld

7 Abdul Razak

8 Tim Björkström

9 Jonas Lindberg

11 Charbel Georges

12 Henry Offia

14 Ian Sirelius

15 Sam Lundholm

19 Christer Gustafsson

20 Niklas Busch Thor

21 Robert Åhman Persson

23 Philip Haglund

30 Lukas Jonsson

90 Moses Ogbu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.