Niklas Busch Thor. Foto: Bildbyrån

Niklas Busch Thor gör allsvensk comeback

Publicerad

Sirius lagkapten Niklas Busch Thor lade skorna på hyllan efter förra säsongen. Ett knappt år senare gör han comeback.
– Det såddes väl ett frö i somras, sen har jag börjat känna hur mycket jag faktiskt saknar det, säger han till klubbens hemsida.

Busch Thor var under flera år stöttespelare på Sirius mittfält. Men efter säsongen 2017 valde han att avsluta fotbollskarriären.

– Jag var ganska sliten förra året, men det har hänt ganska mycket sen dess. Jag har haft ett år nu där jag vilat kropp och skalle. Jag har hållit mig igång och växlat upp för att se hur kroppen skulle svara. Hade det inte gått bra så hade jag inte kommit tillbaks, men kroppen svara bra på träningen, säger han till SVT Uppsala.

Men Sirius har legat på för att få tillbaka sin kapten, och nu har han skrivit på ett kontrakt fram till och med 2020.

– Jag sa att jag har så mycket respekt för klubben att jag ville tänka på det. Fram tills dess hade jag inte haft en tanke på att komma tillbaka, men jag kände att det väckte något i mig. Men det var ingen fråga om vart jag skulle, Sirius är klubben i mitt hjärta och jag har följt laget minutiöst sen jag la av. Jag har lidit med dem när det gått dåligt, och glädjts när det gått bra, säger Niklas Busch Thor.

Mittfältaren gör sin första träning på tisdag och väntas bli spelklar inom kort.

När ser vi dig på plan igen?

– Det är helt upp till tränarna faktiskt. Jag är i hyfsad fysisk form, men nu blir det hårdträning ett tag framöver. Att spela allsvensk fotboll gör man inte hursomhelst. Jag hoppas att jag hinner vara med och bidra innan säsongen är slut.

Tränare Kim Bergstrand är nöjd med tillskottet och hoppas att Busch Thor kan lyfta laget från nuvarande kvalplats.

– Vi är glada att Niklas har valt att gå in med allt han har i minst två och ett halvt år till. Han är en väldigt skicklig mittfältare som har alla de egenskaper vi söker för att bli ett stabilt och vinnande lag, säger Bergstrand till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer