Målburen höll inte måttet – byttes ut Foto: Bildbyrån.

Delad pott i Kalmar – målet utbytt

Kalmar tog emot Dalkurd i en match som blev dramatisk direkt – tack vare målburen. Målet stod inte rätt och fick bytas ut. Matchen kom igång igen men höjdpunkten blev just det utbytta virket. Resultatet 0-0 var ganska talande för en avslagen allsvensk match.

– Det är en besvikelse. Vi hade dålig rörelse framåt men vi kommer inte upp högt nog för att avsluta, säger Viktor Elm till C More.

Tabelltian Kalmar tog emot bottenlaget Dalkurd. Lagen delade på poängen efter en ganska avslagen match som slutade 0-0. Men det blev lite nerv i matchen trots allt – när målburen byttes ut i den första halvleken.

Spelarna märkte att målburen inte stod som det skulle. Målburen fick bytas ut efter cirka tio spelade minuter. Ny målbur byttes in några minuter senare men det hjälpte inte matchbilden.

Blixtrande senegales

Kalmars Papa Diouf blixtrade till emellanåt. Men senegalesen lyckades inte skriva in sig i målprotokollet. Kalmar var det bättre laget i den första halvleken tack vare snabba omställningar och ett tryggt försvarsspel.

Hörnstatistiken var ganska talande för Kalmars speldominans i den första halvleken. Smålänningarna hade sju hörnor, Dalkurd nollade även i det protokollet.

Malkolm Moenza kunde ha blivit den matchhjäte Dalkurd behövde. Men 24-åringens suveräna skott från 30 meter träffade ribban och ut.

Dalkurd skapade alltfler chanser i den andra halvleken men lyckades inte producera mål och gick därmed miste om tre oerhört viktiga poäng. Tränaren Johan Sandahl var positiv trots ett mycket pressat läge där laget kämpar för allsvensk överlevnad.

– Vi måste ju vinna och går för vinst mot alla. Den vilja spelarna visar är viktig, säger han till C More.